Magyar Pékek Fejedelmi Rendje
A kenyér alapélelmiszerünk. Azért harcolunk, hogy a minősége tükrözze az ember évezredes tudását!
FŐOLDAL | Bemutatkozás | KÉPGALÉRIA | Gondolatok | Szabályzatok | DÉL-DUNÁNTÚL - a rend képviselete | ÉSZAK-ALFÖLD - a rend képviselete | ÉSZAK-MAGYARORSZÁG - a rend képviselete | NYUGAT-MAGYARORSZÁG - a rend képviselete | Hagyományos sütőipari termékek | Programajánló | Meghívó | Rendezvények | Múzeumok | KENYÉRMÚZEUM | Újdonság a Kenyérmúzeumban | Időszaki kiállítások | Receptek | Praktikák | Támogatást kérünk | PÉK-TÁBOR | Becsületünk | ORSZÁGOS PÉKFESZTIVÁL |



BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó



Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének képviselői
Észak-alföldön

Vezetője: Csendesné Dolinay Margit
Elérhetőség: (30) 488 81 06
e-mail: newbaker.dolinaymargit@gmail.com

Csendesné Dolinay Margit 2006. februárjában, mint a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének tagja, rendi feladatként vállalta az Észak-alföldi rendi tagság vezetői feladatait.
.
Támogatók:Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE); Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság;Csongrádi Művelődési Ház és Városi Könyvtár.

2006-ban ez a tevékeny régiós csoport 22 rendezvényre kapott meghívást, ahol díszmunkákat, fantázia-termékeket, hagyományos sütőipari termékeket mutattak be.

A csoport kivette részét a hagyományok kutatásában is.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága
2006-ban hagyományőrző szolgáltatásomat „Észak-alföldi régió ajánlásával” kitüntető címmel ismerte el.



A kitüntetéshez vezető munkát a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének Rendfője - BALTÁS LÁSZLÓNÉ elismerő oklevéllel gratulált.

Képgaléria:
Észak-Alföld









Jöjjön Újszászra népi sütést tanulni

AJÁNLÁS:

Az élet csak olyan mértékben virágozhat, amennyire az embert kormányzó két erő: az egyéni érvényesülés vágya és közösségi érzés összhangban van.” ( La Corbusier )

Csendesné Dolinay Margit :
- Pékmester vagyok, 40 éve a szakmában dolgozom, az alkotás varázsa, mindig újabb ötleteket ad.
- A Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének alapítása óta tagja vagyok.
- Ezzel kezdődött el az a folyamat, hogy foglalkozni kezdtem a hagyományőrzéssel, a termékek életre keltésével, díszmunkák készítésével.
- 2006-os év az Észak-alföldi csoport megalakulása és sikeres megjelenése volt rendezvényeken.
-Egy Alföldi kis városban Újszász Kastély u.16/A tartok sütési bemutatót, oktatást gyermekeknek, felnőtteknek.
-Az Észak-alföldi régióban is várom és fogadom a meghívásokat.
-Egyéni vállalkozóként szaktanácsadással, gyakorlati oktatással foglalkozom.

Mint hímző ajánlom szíves figyelmükbe a Jász hímzést és népviseletet.

Népi sütési tanfolyamok, rendezvények

Megbeszélt időpontban, egyeztetett témakörrel és létszámmal.
Ismerkedés napjaink hagyományőrző sütési módszereivel /pl. kézi dagasztással, kemence fűtéssel./
Alkalmanként max.: 5 fővel.

Bemutató csoportoknak
Két megbeszélt tészta típus készítése.

Rendelhető termékek

Kalács
Briós
Fumu
Életfa
Díszes kalács
Bukta
Vesu
Bodag 0,5kg
Lángos
Kulcsos kalács


Elérhetőség: newbaker.dolinaymargit@gmail.com



Jász ostoros:


Hozzávalók:

Tésztához:
1 kg liszt, 9 evőkanál olaj, 5 dkg élesztő, 1 db tojás, 3 db tojás sárgája, 3 evőkanál cukor.
Töltelékhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1,5 csomag fahéj, 2 csomag mazsola.
Készítése:
A tésztát összeállítom, kelesztés után 6 részre osztom. Közben elkészítem a tölteléket; a cukrot, margarint habosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat.
Ezalatt megkel a tészta (kb.: fél óra). A kelesztés után minden darabot kinyújtom olyan vékonyra, amennyire csak lehet. Mind a hat darabot egyenletesen megkenem a töltelékkel és megszórom a mazsolával. A töltelékkel lekent tésztákat felcsavarom, mint ahogy a rétest szoktuk. 3 ágat összefonok, így két „ostor” lesz.
Magas falú tepsibe teszem, ami ki van zsírozva vagy olajozva. Fél órát kelesztem. A tészta felületét egyenletesen lekenem tojással a sütés előtt.

Gyűjtötte: Csendesné
Elmondta: Katona Istvánné Jászapáti Petőfi u.52.



Hírlevelünkre itt iratkozhat fel.

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:

Postacím:



Kérdéseit, észrevételeit itt közölheti velünk.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:








HÍREK
Referencia rendezvények:Eddigi főbb rendezvényeinkbe tekinthet be , ismerheti meg munkánkat...

tovább



"HÍR"-es hírek:Hagyományok - Ízek - Régiók programról...

tovább



MEGÚJULT A kENYÉRMÚZEUM
- 2010.03.12.

2010. március 11. > Újra kinyitott a felújított Kenyérmúzeum...

tovább



HAGYOMÁNYOS SÜTŐIPARI TERMÉKEK:
- 2010.02.11.

Hagyományos sütőipari termékek: részletes bemutatása.(módosítva)
FARSANG: Szilvalekváros hájas

tovább



Hagyományos élelmiszereink védelme:
- 2010.01.31.

Aktuális információk: a HÍR védjegy használatának pályázatáról...

tovább



Irjon a szerkesztőnek!


Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!


Becsüld a kenyeret! Légy igényes, kesesd a jó minőséget!